Bejelentés


Az én világom Megcélozni a legszebb álmot, boldogságban élni a világo


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.Keresés a honlaponÜzenőfal


Név:

Üzenet:Hírek
A honlap hamarosan megújul!

Dísznövény, zöldség, gyümölcs termeléssel és értékesítéssel kapcsolatos témákkal bővül a honlapom.

tovább >>Szavazás


LinkekA Klíma Klub céljai!

Energiatakarékosság: Takarékoskodj az energiával! Vedd lejjebb a fűtést 1°C-kal, így 5–6%-kal csökkentheted a fűtésszámládat! Ha fázol, inkább vegyél föl inkább egy pulóvert. Kapcsold le a villanyt, ha nincs rá szükséged! Kapcsold ki az elektromos készülékeket, hiszen azok készenléti állapotban is fogyasztanak energiát! Húzd ki a mobiltelefon-töltőt, mert a töltő akkor is fogyaszt áramot, ha a telefonod nincs rajta. Cseréld le a hagyományos villanykörtéidet! Használj energia-hatékony készülékek! Ne engedd, hogy szüleid plazmatévét vegyenek! Ne használd a légkondit, ha nem muszáj! Gáz- és elektromos fűtés helyett használj napelemet!

Vásárlás: Fagyasztott helyett friss élelmiszereket vegyél! Vásárláskor kérd az árút csomagolás nélkül vagy minimális csomagolással! Kerüld az egyszer használatos vagy eldobható termékeket, válassz inkább visszaválthatót vagy moshatót! Válaszd a helyi termékeket, hiszen ezek összetevőit kevesebbet kellett szállítani, vagyis előállításuk rendszerint kevesebb üvegházgáz légkörbe bocsátásával jár! Válassz friss termékeket az előrecsomagoltak helyett! Használd a saját bevásárlótáskád a műanyag zacskók helyett!

Hulladékkezelés: Ne szemetelj! Mondd le a kéretlen leveleket, hiszen hetente átlagosan 5-8 db. prospektust kapunk postán. Ha ezek megszűnnének, évente kb. 100 millió fát lehetne megmenteni! Gyűjtsd szelektíven a szemetet! A használt elemet és akkumulátort vidd vissza a használtelem-gyűjtőpontokra! A tönkrement háztartási gépeket ne dobd a kukába, hanem add le azokat az olyan hulladékátvevőknél, ahol ezeket leadhatod!

Vízhasználat: Használj kevesebb vizet, ne pocsékolj! Használj kevesebb vizet a mosogatás során! Fogmosás közben zárd el a csapot, így több liter vizet megtakaríthatsz! Zuhanyozz és ne fürödj, így sok vizet spórolhatsz!

Környezettudatos életmód: Élj természetesen! Csak azt vedd meg, amire valóban szükséged van! Ne dobd ki rögtön azt, ami elromlik! Javíttasd meg! Ne dőlj be a reklámoknak! Nézz kevesebb tévét, inkább olvass vagy beszélgess barátaiddal! Sétálj, biciklizz, tömegközlekedj! Ha teheted, ne utazz repülőgéppel! Ezer kilométeres távolságon belül lehetőleg válaszd a vonatot! Védd a természetet, ne szemetelj! Palackozott helyett igyál csapvizet! Ne használj aeroszolos dezodort! Használj tölthető elemet, így energiát spórolsz és nem termelsz felesleges veszélyes hulladékot! Ha új számítógépet, mosógépet, sütőt vettél és van olyan a környezetedben, aki rászorulna a régire - add neki. Komposztálj!

Friss érdekesség: Fesd fehérre a házad tetejét! Steven Chu, az Egyesült Államok Nobel-díjas energiaügyi minisztere szerint az általános felmelegedés ellen fehérre kellene festeni az utakat és a háztetőket. Ez annyival csökkentené a felmelegedést, mintha 11 éven át egyetlen gépkocsi sem közlekedne a világon - érvelt a miniszter.

Ha többet szeretnél megtudni a klíma klubról klikk ide Ha van kedved írd le a lap alján a hozzászólásban, hogy Te mit teszel a környezetedért.Szólj hozzá

Név:
E-mail címed:
Az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Milyen nap van ma Magyarországon?

Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!